Campania "Alege Prioritățile orașului tău"

De-a lungul istoriei, nicio regiune sau țară nu a reușit să se dezvolte fără a se urbaniza în paralel. Procesul de creștere economică la nivel mondial a fost însoțit mereu de un proces intens de urbanizare.

De ce? Pentru că orașele generează dezvoltare și productivitate ridicată. Însă dezvoltarea trebuie să fie însoțită de o viziune de dezvoltare care să îi asigure eficiență, sustenabilitate și o calitate bună a vieții pentru cetățeni.

Construim România Metropolitană

2018

Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale a identificat o serie de proiecte de dezvoltare urbană și cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

2019

Cetățenii au fost invitați să prioritizeze aceste proiecte în funcție de importanța pentru comunitatea locală, în cadrul celei mai mari campanii de consultare publică din țară pe tema dezvoltării urbane, respectiv metropolitane.

#EuPOT

Campania „Alege Prioritățile Orașului Tău“ a constat în sprijinirea colaborării dintre autoritățile publice și cetățeni pentru dezvoltarea primei viziuni de dezvoltare metropolitană a României.

În urma acestui exercițiu de selectare, consultare și prioritizare, a fost dezvoltată prima viziune de dezvoltare metropolitană a României. Ce înseamnă mai exact? Au fost agreate în comun, de către autoritățile publice și cetățenii din întreaga țară, aproximativ 10 proiecte de dezvoltare urbană, cu impact metropolitan și importante din punct de vedere strategic, pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România. Află care sunt proiectele acum.

Prima viziune metropolitană a României