Alba Iulia

Alba Iulia este unul din cele mai performante municipii din România în ceea ce privește absorbția de fonduri europene pentru perioada de programare 2007-2013.

Pentru perioada de programare 2014-2020 se dorește o repetare a acestei performanțe. Pentru a pregăti o listă de proiecte prioritare, s-a calculat bugetul operațional al municipiului pentru perioada de implementare 2014-2023 -- 80 milioane Euro. Acest buget permite multe și ar trebui ca un plan de bătaie pe măsură să fie întocmit. Pachetul de proiecte/programe prioritare prezentat aici este un prim pas în acest sens. În mod ideal, prioritățile finale pentru Alba Iulia pe 2014-2023 ar trebui să includă cât mai multe voci și vocea ta contează mult.

Noi sperăm ca și tu să te implici. Nu ia mult… numai vreo 15 minute. 15 minute și poți influența cum va arăta Alba Iulia în următorii ani.

Înainte de a face propria propunere de buget operațional, trebuie făcută logarea în platformă prin intermediul Facebook (butonul este în colțul dreapta sus). Nu este situația ideală (știm că unii dintre voi ar putea chiar să decidă să nu facă o propunere din acest motiv), dar este cea mai simplă și mai eficientă metodă de a ne asigura că fiecare persoană face numai o propunere. În momentul în care Facebook va cere un răspuns la întrebarea "live_prioritatileorasuluitau would like to post privately to Facebook for you. Who do you want to share these posts with?". Dacă dai "Okay",  vei putea să postezi propunerea ta de buget pe Facebook.

Odată ce te-ai înregistrat prin intermediul Facebook, ai următoarele opțiuni:

1. Să ajustezi  alocarea bugetului pe proiecte/programe. Nu poți însă să faci o alocare mai mare decât bugetul operațional dat (80 mil. Euro).

2. Să introduci noi proiecte/programe sub fiecare domeniu major de intervenție. Pentru a adăuga un buget pentru aceste noi priorități trebuie ajustat bugetul la alte proiecte/programe din listă.

3. Dacă ești de acord cu alocarea făcută în pachetul de start, poți să îl salvezi ca atare.

Data limită până când pot fi făcute ajustări pe buget este inclusă mai jos.

Data limită 31/05/2016

Pentru adăugarea bugetului trebuie să vă logați cu Facebook. Se poate adăuga un singur buget per oraș.

Buget Alba Iulia 80 mil. EURO
Teritoriul Integrat 1 - Cetatea Alba Carolina Sumă Totală 26,100 mil. EURO

Restaurare bastioane, raveline ziduri sud și est - Cetatea Alba Carolina (inclusiv amenajarea amfiteatru în ravelinul Trinitarienilor).

12,500 mil. EURO

Restaurare/reabilitare, revitalizare și punere în valoare clădiri și spații publice din zona istorică, inclusiv Palatul Principiilor.

8,100 mil. EURO

Conservare și revitalizare caponieră dintre bastioanele Sf. Elisabeta și Sf. Carol - Cetatea Alba Carolina.

1,700 mil. EURO
Teritoriul Integrat 2 - Centura din jurul Cetății Alba Carolina Sumă Totală 57,400 mil. EURO

Îmbunătățirea calității vegetației din parcurile municipale.

9,700 mil. EURO

Extindere și reabilitare a sistemului de iluminat public.

7,400 mil. EURO

Reabilitare termică locuințe colective (zonele Revoluției-Transilvaniei, M-uri, Ampoi I).

3,200 mil. EURO

Reabilitarea infrastructurii urbane din marile ansambluri de locuințe (regenerare urbană a cartierelor Revoluției-Transilvaniei, M-uri, Ampoi I).

9,700 mil. EURO

Construire piste de biciclete și modernizarea alei pietonale.

8 mil. EURO

Creșterea eficienței energetice a clădirilor de învățământ (Grădinițele nr. 7 și 11, Școala ”Vasile Goldiș”, Școala nr. 5 și ”Ion Agârbiceanu”, Colegiul Tehnic ”Apulum”).

2,600 mil. EURO

Implementarea unui proiect-pilot pentru Dezvoltare Locală plasată sub Responsabilitatea Comunității (DLRC) în cartierul Lumea Nouă.

10 mil. EURO

Extindere și reabilitare Grădiniță nr. 12

0,500 mil. EURO
Teritoriul Integrat 3 - Municipiul Alba Iulia Sumă Totală 6,700 mil. EURO

Amenajare creșă de cartier Ampoi prin schimb de destinație centrală termică CT 29.

1 mil. EURO

Reparație capitală la clădirea Grădiniței cu program normal nr. 6.

0,600 mil. EURO

Amenajare zonă naturală Schit, inclusiv piste pentru cicloturism de legătură între traseul Mamut și b-dul Transilvaniei.

5,100 mil. EURO

Data limită 31/05/2016

Adaugă bugetul tău acum:

Ai nevoie de inspirație?
O inițiativă
Susținută de